Tocanita de ceapa cu praz

de nadina73 in Mancaruri de post, 2 Mar 2010 | 13814 vizualizari

 

usor si rapid

 

INGREDIENTE

  • 1-kg ceapa alba
  • 2-3 bucati praz (partea alba)
  • 1 lingura de boia dulce(picanata de care va place)
  • 100 ml ulei de masline
  • 1/2 ardei rosu  gras(daca e mic puneti unu intreg)
  • patrunjel verde
  • pasta de tomate 2-3 linguri-optional
  • 1-2 cartofi potriviti
  • sare
  • delicat 1 lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu praz:

Se curata ceapa si se toaca marunt impreuna cu prazul numai partea alba pana la frunze(daca nu aveti praz nici o problema eu fac si fara si e minunata)

Se caleste in ulei aproximativ 15 minute ,dupa care se pune boiaua de ardei si cubulete mici de  cartofi ,apoi ardeiul tocat si el si se lasa sa fiarba bine ,pana sant fierti cartofi .

Se pune pasta de tomate(daca doriti noua ne place da un gust bun)si patrujelu verde si se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se stinge focu

Se serveste cu mamaliguta sau dupa preferintele voastre si cu muratura

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

madi_marin 1

02.03.2010, 20:51

foarte buna tocanita de ceapa....imi place mult, dar cu praz n-am combinat-o pana acum....o sa incerc...

tzimbi 1

03.03.2010, 09:09

Foarte buna tocanita de ceapa, insa n-am mai mancat de mult timp.

mariac 1

07.04.2010, 00:01

e foarte buna tocanita de ceapa imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post