Tocanita de berbecut cu cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 13 Oct 2016 | 13379 vizualizari

 

  Vecinul de la gradina a taiat un berbecut rasa Suffolk . Bineinteles sotul nu a lasat sa scape ocazia !!! Carnea de la aceasta specie este foare gustoasa si nu are gustul puternic de oaie . Tocana a avut un gust foarte bun fiind preparata cu carne proaspata care inca nu a fost congelata .Sincer , mi-am zis ca-i fac pofta sotului dar eu nu stiu de voi manca . La masa- gata, am fost nevoita sa admit ca a meritat : am impartit frateste :D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne proaspata de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 1 pahar vin
  • 4 cepe
  • 1 lingura mare untura de porc
  • 1 lingura boia rosie ardei
  • 2 linguri pasta de kapia
  • 1/2 lingurita pasta iute de ardei http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de berbecut cu cartofi:

  1. Carnea de berbecut se spala si se portioneaza bucati potrivite .
  2. Se spala si se curata legumele .
  3. Se pune carnea intr-un vas incapator [ eu am o cratita  Tefal ] Deasupra se aduga o lingura generoasa de untura de porc proaspata .
  4. Sarati si lasati sa se inabuse carnea .
  5. Intre timp tocati cepele marunt si le adugati la carne .
  6. Amestecati si cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pun ingredientele rosii :d : boia , pasta Kapaia , pasta ardei iuti .
  7. Amestecati din nou si turnati vinul deasupra . Cand vinul s-a evaporat aproape tot ,se toarna apa cat sa treaca peste carne .
  8. Puneti in vasul de preparare cimbrul si foile de dafin .
  9. Lasati sa fiarba la foc mic  45 minute .
  10. Cartofii curatati se taie cubulete si se pun in tocana cand carnea este aproape fiarta .
  11. Eu pun jumatate din cartofi , iar restul cam dupa 10 minute.Astfel voi avea consistente diferite - primii  se va  sfarma si va  ingroasa sosul .
  12. Fierbeti la foc mic 15-20 minute pana veti obtine consistenta dorita .
  13. Scoateti cimbrul si foile de dafin din tocana .
  14.  Gustati tocanita si sarati sau piparati daca este nevoie .
  15. Presarati deasupra patrunjel verde tocat .
  16.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Serviti tocanita de berbecuti cu cartofi insotita de muraturile preferate . Tocmai se desfac primele muraturi puse anul acesta !!!

2

Nu uitati de un pahar de vin alb sec !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de berbecut cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

14.10.2016, 22:09

Anca

mihaelar63 1

15.10.2016, 10:10

Buni , Imi cam sta capul la asa ceva . Urmeaza

Catalina L 1

15.10.2016, 18:52

hummm delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu vin