Tocana de primavara ploioasa

de Constelatialeu in Porc, 17 Mai 2019 | 2878 vizualizari

 

Azi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun niste rasaduri si sa-mi adun niste ceapa verde si usturoi verde numai bune pentru o delicioasa tocanita, patrunjel n-am mai apucat sa adun ca s-au infuriat niste nori si a inceput din nou ploaia .....gata cu gargara sa trecem la tocana ca ne este foame....

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg pulpa de porc ( cea mai buna leguma)
  • ceapa verde , sa fie sa se ajunga
  • usturoi verde, sa fie sa se ajunga
  • 2 cutii de 400 g rosii cubulete de la Sunfood ( in gradina nu se stie cand se vor face)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • fara patrunjel ( n-am mai apucat sa adun)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de primavara ploioasa:

Dupa ce am reusit sa fentez un pic ploaia ( ploua infernal ) si-am adunat ceapa verde si usturoi verde, patrunjelul a ramas pe brazda, ca m-a gonit un nor plin de ploaie.....am plecat din gradina si-am poposit la ''bigu mic'' sa iau niste legume de porc, mai precis pulpa de porc. Bon, acum sa scriu cam ce-am prestat. Curatat si spalat ceapa si usturoiul, apoi le-am taiat marunt. Separat am taiat pulpa de porc in cubulete. Am pus la incins ulei in tuci si am pus la calit cubuletele de carne, am presarat un pic de sare si am calit cca 20 min pana  ce carnea si-a schimbat culoarea. Am scos carnea din tuci, am spalat tuciul si am pus ulei la incins si am calit cca 10 min ceapa si usturoiul. Am adaugat rosiile din conserva, am adaugat cca 200 ml apa si cubuletele de carne, potrivim de sare si piper si bagam tuciul la cuptor la foc mic cca 1 si 1/2 ore. Si cam asta-i tocanita de seara...noi seara chiar mancam bine.....am facut repede si-un piure si niste sfecla rosie si ne-am ospatat pe cinste. Daca vreti puteti sa aveti pofta sau sa treceti mai departe si mancati ce vreti voi......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de primavara ploioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu legume si orez