Chiftele cu carne macinata de porc si soia

de retetele_tinei in Porc, 23 Dec 2015 | 8509 vizualizari

 

Imi plac foarte tare, chiftele cu carne macinata de porc si soia... sunt mult mai gustoase, asadar incercati-le cand aveti timp si pofta:)

 

INGREDIENTE

  • 300 sau 400g carne macinata de porc
  • 100g soia granule pt chiftelute
  • 1 masa de patrunjel proaspat
  • 1 ceapa
  • 5 sau 6 catei de usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei pt prajit
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu carne macinata de porc si soia:

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol.

Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat.

In alt bol se pune carnea tocata de porc.

Peste carnea tocata se pune soia, care a fost stoarsa foarte bine de apa.

Peste carne si soia se pun feliile de paine. Fellile de paine trebuiesc inainte inmuiate in apa rece, iar atunci cand le amestecati cu carnea, trebuie sa le stoarceti foarte bine de apa si sa le sfaramita-ti.

 Acum puteti adauga boiaua, sarea si piperul.

Usturoiul trebuie sa-l radeti inainte de al amesteca cu carnea.

Ceapa se rade si ea, inainte de a se amesteca cu carnea.

Patrunjelul se taie marunt .

Iar la sfarsit adaugam 1 ou.

Amestecam bine toate ingredientele.

Dupa care luam cu mana, aluat de masura unei bilute si il invartim in palme, ca sa-i dam o forma rotunda.

Bilutele rezultate se aseaza pe platou si se prajesc doar cand ati terminat cu toata compozitia.

Asadar, dupa ce ati terminat de facut bilutelor, puneti ulei intr-o tigaie si lasati-l la incins, dupa care puneti chitelele la prajit.

Dupa ce s-au prajit pe o parte se intorc si pe cealalta parte si se lasa la prajit.

Dupa ce ati terminat de prajit, toate chitelele, lasati-le putin la racit, dupa care se pot servii, cu ce doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu carne macinata de porc si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet umplut