Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 10 Dec 2018 | 3626 vizualizari

 

Azi -maine vin produsele proaspate de la ,,Ghita', asa ca am preparat cu ultimul carnat o tocana buna cu ciuperci si lapte. Bineinteles acompaniata  de mamaliguta si muraturi. Este cea mai simpla tocana de iarna care se prepara pe la noi in zona--cea a Clujului. Ciupercile sunt bonus :D
  ,,Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. carnat proaspat de porc [ congelat ]
  • 1 buc. carnat afumat picant cu boia
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr ciuperci de padure [ congelate]
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu faina alba
  • patrunjel verde
  • sare
  • smantana -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu carnat, ciuperci si lapte:

  1. Ceapa se curata si se toaca marunt.
  2. Carnatul afumat se taie felii subtiri 
  3. Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot.
  4. Se soteaza ceapa in ulei fierbinte impreuna cu feliile de carnat.
  5. Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.
  6. Se pune la prajit si bucata de carnat proaspat.
  7. Intepati cu furculita carnatul proaspat sa elibereze si acesta aromele si gustul usor de usturoi.
  8. Se trag carnatii intr-o parte si se pune o lingura cu varf de faina alba. Amestecati si apoi turnati laptele. Sarati.
  9. Se pun ciupercile in cratita cu restul ingredientelor si se fierbe la foc mic 15 minute.
  10. Nu este nevoie de mai mult timp. Ciupercile au fost fierte si taiate cuburi inainte de congelare.
  11. Daca mai este nevoie adugati putin lapte.
  12. Intre timp preparati mamaliguta.
  13. La sfarsit gustati tocana si sarati daca este necesar.
  14. Se distribuie in fiecare farfurie carnatul in mod egal.
  15. La servire presarati patrunjel verde deasupra.

             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.

2

Daca doriti ca tocana sa fie si mai consistenta puneti si smantana.

3

Serviti alaturi muraturi. Noi am avut castraveti in saramura.

4

Pentru ca s-au aliniat conditiile:D: este seara, este iarna, este sfarsit de saptamana -servim si o gura de palinca buna. Noi am avut palinca de cirese din Maramu" !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carnat, ciuperci si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

10.12.2018, 23:59

Mimi , asa este

mihaelar63 1

11.12.2018, 00:00

Gabriela , multumesc de apreciere

dantes 1

11.12.2018, 10:19

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]