Tiramisu reţetă adaptata

de leoflori in Torturi, 19 Oct 2009 | 12385 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

       BLAT :

  • 300 gr. unt la temp. camerei
  • 270 gr. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr. zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri ness dizolvate in 1 lingura apa fiarta

       CREMA :   

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 500 gr. mascarpone
  • esenta vanilie
  • cacao + cioco pt. ornat
  • optional 2 linguri coniac

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Blatul : Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1 lingura faina, 1 lingura albus. Incorporam totul bine si apoi punem intr-o forma inalta de tort de cca 15 cm sau impartim compozitia in 2 si coacem de 2 ori. La foc mediu cca 45-55 minute, pana se face in mijloc.

Eu am copt intr-o cratita mai inalta. Dupa ce s-a racit am taiat in 3 si am insiropat cu 100 ml. ness tare.

reteta Cremei de mascarpone este preluata de la Oana (multam!)

CREMA : Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam mascarpone rece, amestecam incet cu lingura, adaugam esenta de vanilie si albusurile batute batz.

Asamblare :1 blat insiropat cu ness

crema

1 blat insiropat

si tot asa pana terminam blaturile si crema.

Se lasa la frigider cateva ore.

 

TIPS-URI

1

crema de mascarpone este a Oanei, vedeti reteta ei pt.mai multe detalii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]