Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie

de Satisfyyourcravings in Peste, 20 Dec 2016 | 3178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 200 grame cartofi mici (eu am folosit violet)
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • ulei de masline
  • Pentru peste:
  • 4 bucati filet peste alb (eu am folosit tilapia)
  • 40 grame unt la temperatura camerei
  • 1/4 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fasii prosciutto
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • cateva tulpini de patrunjel
  • Pentru salata de sfecla rosie:
  • 6 sfecle gatite
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mesclun (mix de frunze de salata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti. 

Intre timp, se amesteca untul cu salota tocata, mustarul, usturoiul pisat, sare, piper, patrunjelul tocat, prosciutto tocat si sucul de lamaie. 

Se taie sfeclele in sferturi si se amesteca cu otet balsamic, sare, piper si ulei de masline. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu. 

Se presara bucatile de peste cu sare si piper si se tranfera in tigaie. Se gatesc 3 minute, se intorc si se ung cu untul aromatizat, pe toata suprafata expusa. Se mai lasa 2-3 minute si se transfera pe farfurii. 

Se servesc cu salata de sfecla, mesclun si cartofii crocanti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caldeirada de peste cod (bacalhau)