Dulce-acrisoara si buuuna!
Blat:
Umplutura:
Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana pana obtineti o compozitie omogena
Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider pana pregatiti umplutura
Puneti untul la topit intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, apoi adaugati zaharul si lasati-l sa se caramelizeze usor
Adaugati prunele si rubarba taiate in cuburi si amestecati pana se inmoaie usor
Opriti focul si adaugati amidonul dizolvat in putina apa si condimentele
Tapetati cu ulei si faina 8 forme mici de tarta, de preferabil cu fund detasabil
Impartiti aluatul in 8 parti si intindeti cate o foaie pentru fiecare tarta, apoi asezati-l in forma si presati usor pe margini. Taiati cu un cutit marginile care depasesc forma
Impartiti apoi fructele in cele 8 forme si coaceti tartele la 180 de grade, pentru 30 de minute
Lasati tartele sa se raceasca in cuptorul oprit, apoi desfaceti formele si lasati-le sa se raceasca pe un gratar
Puteti servi tartele cu frisca si ciocolata
1
Eu am folosit rubarba congelata, dar puteti folosi si proaspata, cand se gaseste la piata :)