Tarta delicioasa cu pere

de Corinuta in Prajituri, 30 Aug 2010 | 4881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 150 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 800 g pere coape dar nu moi
  • 50 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ptr topping:
  • 50 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 g miez de nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu pere:

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora.

Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia, iar sucul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi cu perele feliate.

Se toaca miezul de nuca, apoi se amesteca intr-un bol cu faina, zaharul si scortisoara. Se topeste untul cu mierea la foc mic, amestecand continuu, apoi se toarna treptat peste amestecul cu nuca si se paseaza cu o furculita.

Forma cu aluatul se baga in cuptorul rece, se incalzeste la 200 de grade si se coace 15 minute. Se aseaza pe aluat feliile de pere si se intinde peste ele amestecul cu nuca, apoi se mai coace aprox. o ora.

Se lasa la racit, se pudreaza eventual cu zahar, apoi se taie si se serveste.

TIPS-URI

1

Perele pot fi inlocuite si cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si budinca de lamaie