Tarta de pui cu legume

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2014 | 5566 vizualizari

 

Se face foarte usor si este minunata ca gustare , pentru picnic sau pur si simplu la cina alaturi de o salata .

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de tarta (din comert)
  • 1/2 pui
  • sare, piper, ulei de masline, margarina
  • 1/2 praz
  • 2 catei de usturoi
  • 150 gr ciuperci proaspete
  • 1 cutie mica de porumb
  • 2 morcovi medii
  • 1 dovlecel micut
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 chilli (daca va place picant)
  • 1 cutie de sos bechamel (sau preparat in casa)
  • 100 gr cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de pui cu legume:

Carnea de pui o fierbem bine si o luam de pe oase, rupand-o fasii potrivite. Supa ramasa o puteti folosi la alte mancaruri, deci este bine sa o pastrati la frigider .

 Intr-o tigaie punem prazul taiat julien sa se caleasca cu putina margarina vegetala pentru gatit. Lasam la foc mic sa se inmoaie si adaugam 2 catei de ustutoi maruntiti. Adaugam apoi dovlecelul spalat si feliat si amestecam usor, lasand sa se inmiaoe usor legumele. Apoi adaugam ciupercile proaspete laminate. Adaugam sare si piper si lasam sa se caleasca la foc mediu. In alta tigaie eu am calit in ulei de masline morcovul razuit pe razatoarea mare , pana s-a inmuiat . Totodata separat eu am calit ardeiul gras taiat fasii mici si la care am adaugat cateva felii subtiri de carnat  afumat .

Deci intr-un bol mare punem carnea de pui peste care aduagam legumele calite si apoi adaugam porumbul scurs de apa . Punem cascavalul ras si sosul bechamel. Gustam de sare , piper ,

 Foaia de tarta am pus-o in forma unsa cu margarina si am turnam compozitia de carne cu legume. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt circa 30 minute (pana cand se rumeneste frumos deasupra si baza de tarta este bine coapta). 

Servim calda sau rece, dupa preferinta . Este foarte buna alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]