Tarta cu spanac si oua de prepelita

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 4929 vizualizari

 

Va recomand o delicioasa tarta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si oua de prepelita:

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.

Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.

TIPS-URI

1

aluatul se poate folosi si fara sa fie copt inainte

2

branza de capra poate fi inlocuita cu orice alta branza

3

parmezanul de asemenea poate fi inlocuit cu cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta floarea soarelui cu spanac