Dovlecei grecesti

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 10439 vizualizari

 

Cum e vremea dovleceilor si aveam unul mare in frigider, m-am gandit sa incerc si alta varianta. Si am gasit intr-o carte de bucate mai veche o reteta de dovlecei grecesti. Acum, cat or fii ei de grecesti nu stiu dar rezultatul a fost unul bun. Asa ca, iata reteta.......

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mare (ideal ar fii 3-4 mici)
  • 150g branza burduf (telemea/cascaval)
  • 200 ml smantana
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 30g faina
  • sare, piper dupa gust
  • pesmet
  • marar (zice ca neaparat, eu nu am pus pt. ca suntem certati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei grecesti:

Dovleacul se spala bine, se taie in doua si pe lungime si pe latime (cazul meu, daca sunt mici se pun la fiert intregi) si se pun in apa clocotita cu putina sare, cat sa-i cuprinda. Se fierb acoperiti doar 10 minute. Se scot si se pun intr-o strecuratoare cu semintele in jos sa se scurga de apa, eventual chiar se preseaza putin cu mana.

Dupa ce s-au racit, se scoate mijlocul ca sa ramana o margine de 1 cm grosime. Intr-o tava de yena unsa cu unt si tapetata cu pesmet se pun dovleceii unul langa altul cu scobitura in sus.

Miezul de la dovleac se toaca marunt, se pune intr-un bol, se rade branza, se pun ouale intregi, faina, smantana, sare si piper dupa gust (aici intervine si partea cu mararul tocat marunt). Se amesteca bine si va iesi o compozitie care curge ca o smantana.

Cu aceasta compozitie se umple dovleceii, daca este mai multa, poate sa treaca peste, nu e nici o problema. Se niveleaza iar deasupra se presara pesmet (in carte scria ca se pune pesmetul rumenit in ulei pentru un minut, dar eu nu l-am mai rumenit).

Se da la cuptor la foc mijlociu pentru 30 minute, pana ce se rumenesc frumos.

Se servesc calzi simpli sau cu smantana deasupra. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu dovlecei si branza