Tarta cu mascarpone si ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 5633 vizualizari

 

Tarta asta am facut-o cam cu ce aveam in figider. Aveam pofta de ceva dulce, dar fara mare bataie de cap....a iesit ceva bun de tot.
 
 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 10 g faina
  • 100 g ciocolata maruntita
  • 2 linguri preparat pentru capuccino
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si ricotta:

Incepem cu aluatul.

Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.

Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.

La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.

Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.

Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.

Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]