Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar

de Criss in Prajituri, 20 Iun 2015 | 4364 vizualizari

 

Ieri am cumparat niste capsuni, probabil ultimele din acest an, dar din pacate fara pic de gust si aroma. O parte le-am mancat totusi,iar cu restul am facut o tarta la care am mai adaugat si cirese si piersici din compot. De aceasta data n-am folosit deloc zahar ci doar indulcitor natural Green Sugar zero calorii, zero indice glicemic.
Indulcitorul Green Sugar natural contine extract din frunze de stevia rebaudiana, este natural, sanatos si poate fi folosit si de persoanele care sufera de diabet.

 

INGREDIENTE

  • Crusta: -250 g faina -125 g unt -1 ou -1 stick Green sugar -1 lingura apa rece (optional)
Crema de vanilie: -4 galbenusuri -6 stickuri green sugar (sau dupa gust) -500 ml lapte -o lingurita extract de vanilie -80 g faina Glazura: -1 plic tort gelee transparent -1 stick green sugar -250 ml zeama de compot
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar:

Faina se amesteca cu green sugar si cu untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga apoi oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Aluatul astfel obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora.
Apoi se intinde intr-o foaie rotunda, se pune intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si deasupra se pune hartie de copt peste care se pun boabe de fasole/porumb/orez, ce aveti pe acasa, pentru a nu se umfla la copt. Se coace 25 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Laptele se pune la fiert. Galbenusurile se amesteca cu green sugar si cu faina. Se adauga apoi putin lapte cald, se amesteca si se toarna peste restul de lapte. Se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se pune in crusta si deasupra se aseaza fructe dupa preferinta. Eu am pus capsuni si cirese proaspete si piersici din compot.

Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe. Se pune tarta in frigider 2-3 ore, dupa care se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de vanilie, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]