Cantarim materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde, si vom adauga zaharul se amesteca bine, galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat.
Cernem faina si adaugam peste in robot, amestecam putin la viteza mica dupa care scoatem si continuam amestecarea foarte putin.
Aluatului i se da forma dorita, se-nfoliaza si se da la frigider, unde va sta aproximativ 15-20 de minute. In acest timp pregatim formele de minutarte si forta mare de tarta, acestea se vor unge cu unt si presaram faina. Cand scoatem aluatul il vom intinde repede si nu vom folosi prea multa faina, doar cat sa nu se lipesca si deja il punem in forma. Se va modela pe forma tartei si se va intepa pe fundul ei pentru a nu se umfla. Dupa ce am modelat cu forma cu tot mai dam la congelator 10 minute, pentru a nu se lasa marginile si pentru a prinde o crusta interesanta.
Dam la cuptor T 180°C aproximativ 15-20 de minute, minitartele se fac mai repede, deci atentie sporita sa nu se arda.
Separat facem crema de vanilie dupa cum urmeaza:
Amestecam galbenusurile cu amidonul cernut si zaharul, in acest timp punem laptele la foc mic, dupa ce s-au amestecat ingredientele se ia din laptele de pe foc o cana si se va adauga treptat peste amestecul de oua, dupa ce a fost incorporat acesta se va adauga peste laptele care fierbe la foc mic. Acestecam in permanenta deoarece daca nu suntem atenti se va prinde foarte repede. Cand observam ca are consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pune deasupra cremei folie de plastic direct pe crema, pentru a nu prinde pojghita si o vom da la frigider.
Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam sa se tempereze, dupa care adaugam crema de vanilie si vom adauga fructele dupa pricerea fiecaruia. Nu se va lasa loc liber pe tarta sa se vada crema de vanilie, tarta se va umple de fructe.
Eu am decorat-o cu portocala, kiwi, capsuni, afine, coacaze si cirese galbene.
Facem un jeleu, citim si urmam indicatiile dupa pachet, vom folosi doua tipuri de jeleu, incolor pentru: kiwi si portocala si rosu pentru: capsuni, afine, coacaze.
Cu acesta vom napa tarta noastra pentru a avea un aspect deosebit si pentru a nu oxida fructele.
Pofta Buna.