Desert papanasi cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 4 Apr 2021 | 4700 vizualizari

 

Cui nu-i plac papanasii? Nu cred ca e cineva caruia sa nu-i placa. Serviti calduti cu iaurt sau smantana si stropiti cu dulceata preferata... un deliciu!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/portocala
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • cca 300-350 g faina alba
  • ulei pentru prajit
  • iaurt grecesc sau smantana
  • dulceata preferata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu branza:

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu o parte din faina. Se amesteca. Se adauga faina atat cat cere aluatul pentru a iesi o compozitie nu foarte groasa dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Intra in jur de 300-350 g faina.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei se rupe din aluat o bucata care se aplatizeaza si cu degetul se formeaza gaura din mijloc, formand un inel ami gros. Se pune la prajit in ulei, intorcandu-l de pe o parte pe cealalta. Nu uitam sa formam si bilute mici care se vor pune deasupra inelului.

Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Se asaza pe o farfurie un inel, deasupra se pune biluta si se acopera cu iaurt sau smantana si se stropeste cu gemul, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat a se folosi branza dulce de vaci din aceea grunjoasa, bine stoarsa de zer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti