Tarta cremoasa cu branza si caise

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2010 | 7283 vizualizari

 

O prajitura de vis, cremoasa, delicioasa! Reteta din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 90 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu apa calda
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un borcan de 800 g cu compot de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cremoasa cu branza si caise:

Caisele se scurg si se lasa intr-o sita.

Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de minute.

Se prepara intre timp umplutura. Se amesteca cu mixerul branza de vaci si mascarpone impreuna cu ouale, zaharul tos si vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Frisca se bate separat si se incorporeaza apoi usor in crema de branza. Caisele scurse bine se taie in sferturi.

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic. Intr-o tava de tarta mai inalta se aseaza aluatul, ridicand si marginile. Se toarna compozitia de branza, apoi se aseaza deasupra caisele.

Se coace tarta la foc mic 45 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cremoasa cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa pentru vara