Desert cozonac cocoa-cocos

de Dorka in Prajituri, 21 Noi 2021 | 2667 vizualizari

 

Un mic de jun delicios în ton pentru Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 2,5 dl lapte
  • 315 g iaurt (pentru mine a fost un amestec de iaurt natural și iaurt cu prune)
  • 3 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 125 g unt
  • jumătate de pachet de drojdie uscate
  • 8 linguri de cocoa
  • 6 linguri de cocos
  • 8 linguri de lapte
  • 1 gălbănușuri unui ou
  • 1 linguri de zahăr
  • puțin lapte
  • 4-5 linguri nuci măcinată
  • sos de caramel de casă : 62 g zahăr, 22,5 g unt, 50 g friscă, 22,5 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cocoa-cocos:

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia.

Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie.

Framantam aluatul si scoatem aproximativ  75-80 grame. Acesta va fi porția alba la care adaugam nuca de cocos si cateva linguri de lapte (cat puteti face un aluat moale dar nu il lipiti)

Se adauga cacao si cateva linguri de lapte in rest si se framanta pana la aceeasi consistenta.

Apoi lăsați ambele aluaturi să se dubleze timp de 50-60 de minute.

Împărțiți ambele în 4-4 porții și lăsați să se odihnească încă 10 minute.

Luam o parte de cacao si o parte alba, le intindem pe amandoua (albul mai mic) si le punem una peste alta. O întindem pentru noi după cum ne place, apoi o rulăm pe toate. Tăiați la mijloc cu un cuțit și răsuciți aluatul trei pentru a face o dungă.Îi dăm apoi formă și mai facem asta de trei ori pentru a obține 4 cozonac mai mici.

Se unge cu ouă și se lasă să se odihnească până când cuptorul se încălzește la 180 de grade. Apoi se prăjește timp de 30 de minute.

Faceți sosul caramel până se răcește cozonacul.Gatiti zaharul si apa pana incepe sa se rumeneasca (este nevoie de timp). Se încălzește untul și smântâna, apoi se adaugă pentru sirop de zahăr  și se lasă puțin pe aragaz amestecând. Se lasa apoi sa se raceasca si sosul de caramel este gata.

Cand totul este gata decoram în partea de sus a  cozonacului cu caramel si nuca macinata dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cocoa-cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii