Tarator

de Furnicuti in Supe, 11 Iul 2011 | 5129 vizualizari

 

Taratorul este o supa rece de castraveti si iaurt, traditionala, intalnita in intreaga zona balcanica, dar si in Orientul Apropiat. Este nemaipomenit de buna in zilele caniculare, ca cele de care ne "bucuram" acum.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt (am folosit unul cu 3% grasime)
  • 300 - 400 ml apa
  • cam 500 g castraveti
  • 3-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare.

Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa daca e nevoie. Consistenta trebuie sa fie ca a unui iaurt de baut. Taratorul se serveste de la frigider si este foarte racoritor, perfect dupa o zi torida.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:14

buna

Ina 1

12.07.2011, 21:19

N-am mancat niciodata, dar arata bine Poate am s-o incerc....

katylyn 1

12.07.2011, 21:53

bulgarii si turcii ii spun tarator iar grecii tzatziki

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici