Nici o pasta nu se compara la gust cu taiteii proaspeti, pregatiti in casa.
Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita.
Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare .
Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea de faina. Lasam aluatul 15-20 de minute la odihnit acoperit cu un prosop de bucatarie, dupa care il intindem cu sucitorul pe plansa de lucru infainata.
Intindem o foaie cat mai subtire(transparenta) ,apoi o lasam la uscat (intarit) pe un prosop de bucatarie cca 20 minute. Rulam foaia,o taiem in doua si taiem cu cutitul fasii subtiri.
1
Nu vom lasa prea mult foaia sa se usuce ,pentru ca se va sfarma la taiere.
2
Daca vrem sa folosim taiteii mai tarziu ii punem la uscat .