Tagliatelle cu chifteluțe in sos

de AndrutzaP in Paste, 14 Iun 2016 | 2923 vizualizari

 

   O cina rapida, gustoasa si satioasa. Gatirea chiftelutelor la cuptor le face mai sanatoase pastrand, totodata, gustul lor specific si bunnnnnn.

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • Sos
  • 1 conserva de 400 g rosii cuburi
  • 100 ml rosii pasate in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chifteluțe in sos:

   Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.

   Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.

   Din amestecul de carne se formeaza chiftelute mici, bilute, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Chiftelutele se coc la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.

   Sosul

   Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiu tocat marunt. Cand acestea incep sa se inmoiae se adauga rosiile cuburi si sosul de rosii si se calesc impreuna pentru 10 minute. Cand au scazut se adauga 1 cana de apa si se continua fierberea pentru inca 15 minute.

   Se condimenteaza dupa gust si se adauga chiftelutele deja coapte.

   Sosul impreuna cu chiftelutele se mai lasa pe foc circa 5-7 minute, pana se intrepatrund aromele.

   Tagliatellele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

   Se servesc fierbinti presarate cu parmezan sau patrunjel, dupa preferinta.

   Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Chiftelutele le puteti si praji.

2

Sosoul cu chiftelute poate fi consumat si ca atare, fara tagliatelle, sau in combinatie cu cus-cus, mamaliguta, lipii

3

Puteti folosi usturoi mai putin, daca nu va place atat de mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chifteluțe in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos Roma (alb cu ciuperci)