Taci si inghite

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2017 | 10887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga:
  • 600 ml apa
  • 600 ml lapte dulce
  • doua lingurite sare
  • 330 g malai
  • 50 g unt
  • Alte ingrediente:
  • 3 carnati afumati din carne de porc
  • 130 g cascaval afumat
  • 130 g branza de vaca
  • 4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul in ea si se omogenizeaza. 

Se prajesc carnatii si se feliaza.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o forma detasabila pentru tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune un strat de mamaliga, carnatii feliati, inca putina mamaliga, cascavalul si branza date pe razatoarea mare si ultimul strat de mamaliga. Cu ajutorul unui polonic umed, se fac patru adancituri in care se pun ouale, peste care se presara cate un praf de sare. Se introduce tava la cuptor pana cand ouale sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]