Placinta cu praz

de Criss in Aperitive / Garnituri, 2 Sep 2014 | 8052 vizualizari

 

Placintele si tartele de acest gen sunt tare pe placul lui Alex, astfel ca le pregatesc de cate ori am ocazia sau imi cere el. De aceasta data am primit de la o prietena o legatura mare de praz proaspat si bio chiar din gradina ei si am pregatit o placinta cu umplutura de praz si cascaval, o combinatie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -500 g faina
  • -200 g unt
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • -o legatura mare de praz (cam 1 kg)
  • -200 g cascaval
  • -3 oua
  • -200 g smantana
  • -sare,piper
  • -3 linguri ulei
  • -1 galbenus pentru uns placinta
  • -1 lingura pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.  

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras si smantana si se amesteca cu prazul calit.

Aluatul se imparte in doua bucati, cam 1/3 si 2/3. Bucata mai mare se intinde intr-o forma de tort detasabila astfel incat sa acopere si marginea formei. Peste aluat se presara o lingura pesmet care are rolul de a absorbi umezeala compozitiei. Se pune umplutura iar cu restul de aluat se acopera placinta. Se unge cu galbenus de ou si se coace placinta pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute acoperite de bacon