T Bone Steak la gratar

de BuburuzaBubu in Vita, 1 Mai 2012 | 14985 vizualizari

 

De 1 Mai ce poate fi mai bun decat o mare bucata de carne :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati T Bone Steak(sa fie min 3 cm gros)
  • 1-2 crenguta rosmarin
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei masline
  • 4-6 felii de ananas proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA T Bone Steak la gratar:

Se amestecă uleiul de masline cu rozmarin şi usturoi pisat  şi marinati carnea 12 de ore in frigider. Din cand in cand intoarcem bucata de carne daca o punem intr-un vas sau se poate pune intr-o punga sigilata in frigider. Inainte se punem carnea pe gratar, se lasa 30 min la temperatura camerei.

Punem friptura pe un gratar bine incins si prajim pe ambele parti aproximativ 4- 8 minute(depinde cum il vreti Rare sau Mediu Rare) Cand il intoarcem il ungem cu marinata (intoarcem carnea folosind un cleste sau o spatula,nu se inteapa cu furculita). Dupa il impachetam in folie de aluminiu si il lasam asa cca 5 minute.  Adăugati sare şi piper chiar inainte de servire. 

Se pun pe gratar felii proaspete de ananas de 1 cm grosime si le prajim cate 3 min pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "T Bone Steak la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor