Ca si la tortilla m-am inspirat de pe site-ul lui Adi Hadean. Ii multumesc ...
Rosiile se spala si se curata de cotoare. Intr-o cratita mai mica ( eu am folosit una de 2 l)punem rosiile taiate jumatati ( sau in 3) . Adaugam sare piper si busuioc, 1 l apa si punem la foc. Cand rosiile s-au fiert le pasam bine cu blenderul. Adaugam uleiul de masline ( cat inca mai este fierbinte compozitia), potrivim de sare si piper.
Crutoanele: eu am folosit paine uscata ramansa in cosul de paine, de seara. Am taiat cuburi feliile de paine, le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus intr-o tigaie in care am mai pus 2 lingurite ulei de masline. Le-am lasat pret de 1-2 minute pe o parte, le-am intors pe cealalta parte si le-am scos pe un servetel.
Rece este cea mai buna. Crutoane pot fi pastrate intr-un servet de panza mai mult timp.