Vitamina C la farfurie -din ardei proaspat culesi din gradina .
pt umplutura
pt supa
morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt .
ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ].
ardeii se umplu cu amestecul format din carne tocata, orez , ou , condimente , ceapa si patrunjelul verde taiate marunt; se pudreaza cu faina alba fiecare capat de ardei umplut si se prajesc usor pe toate partile in ulei .
se scot ardeii de la prajit si imediat in uleiul deja incins se calesc usor morcovii , telina si ceapa pregatite in prealabil. Se adauga din nou ardeii umpluti + apa , cat sa-i acopere + sare dupa gust .
se fierb cam 30 min. la foc potrivit , spre sfarsitul fierberii , puneti si sucul de rosii.
serviti cu smantana si multa verdeata .
1
supa de ardei umpluti e mai gustoasa daca puneti in ea la servire putin zahar.
2
capacelele ramase de la curatatul ardeilor , taiati-le fasii , puneti intr-o punguta la congelator , vor fi foarte apreciate cand le ,, gasiti '' la iarna .