Supa cu broccoli

de mihaelar63 in Supe, 25 Ian 2016 | 4886 vizualizari

 

Daca m-ai fi pus acum doi-trei ani sa-ti mananc buchetele de alea verzi, mai bine rabdam de foame. Acum abia astept sa prepar ceva cu broccoli.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 felii bacon
  • 500 g broccoli [ eu am avut congelat ]
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina apio
  • 1 foaie dafin
  • 1 ardei iute
  • 2 l supa clara de curcan
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie optional
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu broccoli:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Se toaca marunt ceapa, usturoiul, telina si baconul si se calesc  5 minute in unt si ulei de masline impreuna cu morcovul taiat cubulete.
  3. Se aduga supa clara de curcan, foaia de dafin si se fierb 15 minute pana morcovul este aproape fiert.
  4. Intr-un vas separat diluati smantana turnand treptat zeama calda din supa si amestecand.
  5. Se toarna smantana diluata in oala [se amesteca]  si se introduce broccoli.
  6. Zeama clara de curcan a fost deja sarata.
    Gustati si sarati daca este nevoie.
  7. Acriti daca doriti. Noua ne-a placut de data aceasta fara lamaie.
  8. Taiati ardeiul iute rondele si  tocati patrunjelul verde.
  9. Adugati-le in farfuriile de servire.
  10. Pofta buna la supa de broccoli!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]