Sufleu de broccoli

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 13066 vizualizari

 

Imi place atat de mult acest sufleu, incat l-as face mereu, insa ai mei baieti nici nu vor sa-l vada :(
Ceea ce nu stiu ei despre broccoli este ca acesta are proprietati anti-cancerigene, este bogat in nutrienti si minerale, precum potasiu, magneziu si fier si ajuta atat sistemul imunitar, cat si pe cel reproducator.
Sper sa reusesc in viitorul apropiat sa inteleaga cat este de benefic organismului.
Sursa aici

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata brocoli
  • 5 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare
  • piper alb
  • 150 g cascaval ras


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli:

Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.

Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.

Intre timp separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le amestecam cu faina, cascavalul ras si smantana si broccoli pe care l-am pasat usor cu furculita.

Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam de sus in jos cu o lingura de lemn.


Condimentam cu sare si piepr dupa gust.

Ungem o tava termorezistenta cu putin ulei de masline sau cu unt si turnam compozitia in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si incepe sa se crape la suprafata.

Se servete cald langa o salata sau cu un sos de smantana.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

06.02.2012, 14:47

Valclaudia 1

28.02.2013, 21:49

excelenta reteta! La favorite...

babi5 1

07.10.2014, 20:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu dublu cu crema elvetiana