Abia scoase din cuptor. In casa miroase demential. Pe vremea asta, merg de minune.
Merele curatate le dam pe razatoarea mare. Le calim cu zahar, dupa gust, pana cand sunt moi si scade toata zeama lăsată. La final, adăugăm scorțișoară. De data asta, mi-a scăpat cam multă, de-aia au asa culoare inchisa, dar tot bune sunt.
Punem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care turnam apa, uleiul si otetul. Amestecăm cu o lingura de lemn si cand aluatul prinde consistență, începem framantarea cu mana pana când toate ingrediente sunt bine încorporate. Formăm o bila din aluat si o trantim cu simț de răspundere de blatul de lucru. Cu cât repetăm operațiunea mai mult cu atât aluatul devine mai elastic si neted.
Împărțim aluatul in 4 si din fiecare bila intindem o foaie cat mai subtire, initial cu sucitorul, apoi cu dosul mainilor si la final cu degetele tragem usor din centru spre margine. Nu ma prea pricep eu la procesul asta, dar au iesit chiar subtiri.
Repartizam umplutura pe prima jumatate a foii, rulam si strângem la capete.
Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor.
Pudram cu zahar si portionam cand sunt usor călduțe.