Hihi am scris bunicii italiene,pentru ca reteta am luat o dintr o revista ce se numeste asa "Retetaru bunicii" si bunica e de pe aici ,nu e de la noi :D =))) deci,am tot vrut sa fac dulcele acesta pentru ca mi a placut mereu parfumul mmm si gustul nemaipomenit ,nu e greu la stomac si e unul di dilciurile copilariei,si pe care as reusi sa l mananc tot intr o zi :D
Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)
Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte
Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte
Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece
Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem 2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.
Lasam 30-40 minute in cuptor la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.
Pofta buna!
1
Aluatul pentru foaie sa fie elastic si nelipicios , daca e nevoie adaugam putina apa