Stafide de casa din struguri albi

de Ancutsa in Vegan / Raw vegan, 30 Sep 2018 | 9393 vizualizari

 

Am tot nimerit în ultima vreme stafide (cumpărate) râncede sau cu un gust neplăcut, aşa că m-am hotărât să mi le fac eu. Am întrebat-o pe mama cum făcea bunica, dar pentru că la apartament nu e ca la ţară, m-am adaptat şi le-am uscat la cuptor, cam în două zile, în mai multe reprize.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg struguri albi fără seminţe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stafide de casa din struguri albi:

 

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini.

Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără. Boabele conţinând apă, se lipesc de tavă şi au tendinţa să se ardă uşor, aşadar mie mi-a prins mai bine hârtia de copt.

Se încălzeşte cuptorul, apoi se face focul foarte mic. Se dă tava la cuptor şi se amestecă des în boabe. Se stinge focul, iar după ce se răceşte cuptorul, se repetă procedeul.

Pentru că nu am deshidrator, eu aşa usuc şi strugurii şi legumele: în mai multe reprize, ceea ce poate dura cam o zi-două.

Din 2 kg de struguri se obţin 160 g de stafide. E mult, e puţin? Pentru mine e suficient, pentru că am umplut o cutiuţă din aceea de la mascarpone. Le-am pus pe un şervet, în cutia pe care o ţin cu capacul închis. Am rămas surprinsă că sunt aşa de aromate şi de gustoase, nu se compară cu cele din comerţ.


P.S. La una dintre serii, am adăugat în tavă câteva prune şi nuci, şi ce gustoase au fost!

 


Timp de pregătire: 15 min

Timp de uscare: aprox 24 h

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/stafide-de-casa-din-struguri-albi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stafide de casa din struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

05.10.2018, 10:00

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:02

Multumesc mult, Rocsi!

Ancutsa 1

07.10.2018, 18:02

Multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Halva ruseasca