Spuma de capsuni cu bezea caramelizata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Iun 2011 | 5986 vizualizari

 

Pot spune ca acest desert este divin!!!insa nu intreceti masura, pentru ca s-ar putea sa patiti ca mine ( am mancat cu pofta si m-i s-a facut rau :D )
Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la fapte :)

 

INGREDIENTE

  • pentru spuma de capsuni:
  • 300 ml frisca lichida
  • un castron de capsuni ( ~ 300 g )
  • 3 linguri de zahar pudra
  • pentru bezeaua caramelizata:
  • 3 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra ( 200 g )
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni cu bezea caramelizata:

Pregatim bezeaua:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa. Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu, cu usa inchisa, apoi intredeschidem usa si punem o lingura de lemn pentru a ramane asa.( eu am inchis usa pentru ca am vrut sa prinda o culoare aurie si sa se caramelizeze bezeaua), insa daca nu vreti sa prinda aceasta culoare si vreti sa ramana albe lasati usa intredescisa de la inceput si coaceti 1 ora si 30 de minute la foc mic. Bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

Pregatim spuma de capsuni: Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece. Punem intr-o cupa, un strat de spuma, apoi unul de bezea si acoperim cu un alt srat de spuma. Deasupra ornam cu capsuni si bezea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni cu bezea caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni