Spirale ( de post)

de - Andreea - in Mancaruri de post, 17 Noi 2013 | 10059 vizualizari

 

Numai bune cand ti-e pofta de ceva bun si tii post.Sunt atit de pufoase...le recomand si va servesc cu drag >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 cub drodie proaspata
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri margarina topita
  • un varf sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale ( de post):

Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.

Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana ce va deveni nelipicios . 

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand aluatul a dospit ,il mai framantam putin si facand un sul ,taiem cu un cutit bucati din aluat.

Fiecare bucata o rulam sub forma unui snur si apoi rulam formand o spirala.

Spiralele formate se mai lasa la dospit 10-15 minute.

Le dam apoi la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce spiralele se rumenesc frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]