Spate de curcan copt

de mihaelar63 in Curcan, 21 Ian 2016 | 4547 vizualizari

 

Comanda speciala - spate de curcan la cuptor. Prea simplu doar de pus la cuptor, risipa mare. Intai am dat intr-un clocot - doua cu legume si apoi doar l-am pus la copt. Am ramas si eu cu ceva - zeama pe baza careia am preparat ciorba gustoasa .
 

 

INGREDIENTE

  • 2 buc spate curcan
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 tija telina
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 4 linguri sos de rosi Cirio cu busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan copt:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Spatele se curata se spala si se taie in jumatate.
  3. Se pune la fiert in multa apa cu sare carnea si legumele.
  4. Eu am fiert 20 minute in oala sub presiune.
  5. Am scos spatele de curcan din zeama.
  6. Nu se arunca apa si legumele in care a fiert carnea. Se foloseste ca baza pentru o supa sau o ciorba.
  7. Am tapetat o tava cu foaie de copt si am pus in ea spatele de curcan uns cu sos de rosii cu busuioc + fulgi de usturoi.
  8. Am stropit cu putin ulei si am dat tava la cuptorul incins pana cand pielea a devenit crocanta.
  9. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe si piept de curcan in sos de citrice