Rulada din piept de curcan

de Patricia Iordache in Curcan, 5 Iul 2013 | 6367 vizualizari

 

Este un preparat pe gustul sotului si il prepar ori de cate ori am ocazia. Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan ( aproximativ 600 gr.);
  • 2 oua;
  • 250 gr. branza telemea;
  • 2-3 fire ceapa verde;
  • 1-2 fire usturoi verde;
  • putin marar;
  • putin patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • unt cat o nuca/ulei (pentru uns)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de curcan:

Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.

Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.

Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute.

Asezam pe o tava feliile de carne, suprapuse putin una peste alta, apoi punem compozitia de branza si verdeata.

Rulam carnea si o legam strans cu o ata. Ungem rulada cu ulei/unt topit si o punem in folie de aluminiu.

O asezam in tava (de cozonac) si o punem la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si lasam rulada sa se rumeneasca putin.

O lasam la racit si apoi o taiem felii grosute.

TIPS-URI

1

Noi am servit cu ciuperci trase in unt, cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]