Spaghetele se fierb in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa si usturoiul taiate cubulete fine. Se adauga apoi ciupercutele. Cand incep sa isi lase zeama se adauga si dovlecelul taiat felii mai groasute. Se potriveste de sare si piper.
Ardeiul gras impreuna cu o rosie decojita se mixeaza la blender pana se obtine o pasta. Cealalta rosie decojita se taie cubulete. Cand dovlecelul este patruns al dente se adauga in tigaie crevetii curatati, rosia si pasta de rosii cu ardei si se lasa sa fiarba cateva minute, timpin care se intorc crevetii pe ambele parti. Se presara busuioc uscat si se opreste focul.
Se scurg pastele de apa si se rastoarna peste ele sosul de legume si creveti. Se amesteca lejer.
Se asaza spaghetele intr-o farfurie adanca, deasupra se pun cateva linguri de sos, ciuperci si dovlecei, apoi crevetii, se rade parmezan deasupra si se presara frunze de busuioc proaspat.
Un adevarat deliciu, alaturi de un vin alb!