Spaghette Bolognese

de cristeena20 in Spaghete, 16 Feb 2014 | 7157 vizualizari

 

Este una din retetele cele mai renumite de paste si cred ca fiecare dtie sa faca aceasta reteta. Dar sunt sigura ca fiecare are un stil propriu de a o face. De aceea va impartasesc varianta mea de paste bolognese.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata (de porc sau amestec porc cu vita)
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu
  • o bucatica de carnat afumat
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • chilli (dupa preferinte)
  • 2 linguri de pasta de ardei rosu, 4 linguri de pasta de tomate; 1 pahar suc de rosii
  • sare, piper, 2 foi dafin, oregano, condimente pentru paste italiene
  • 1|2 pachet spaghetti
  • branza parmigiano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette Bolognese:

- Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat marunt si apoi carnatul taiat ff marunt. Adaugam carnea tocata si foaia de dafin. Lasam sa se caleasca putin , adaugand sare, piper . Adaugam pastele de tomate si ardei (aici depinde de gust si de cum vreti sa fie sosul de concentrat; eu am fost generoasa cu cantitatile). Adaugam la final vinul, oregano si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba si sa se gateasca bine carnea; sosul trebuie sa scada putin. 

- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet cu sare si putin ulei in apa, le strecuram si le stropim apoi cu putin ulei de masline. Adaugam sosul si servim cu parmigianno ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]