Sos de caramel

de VanessaAli in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 12191 vizualizari

 

Am o perioada de manie a caramelului :))) Am facut acum o gramada de prajituri cu aceasta aroma pe care urmeaza sa le postez, dar mai intai o sa va spun o reteta simpla si de baza a caramelului. Acesta e gustul original, un sos foarte bun pe care iti vine sa-l mananci gol cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 350 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.

Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :)) 

Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar , dupa care oprim focul si lasam la racit.

Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.Asta e tot! Simplu,nu?

Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Acest sos de caramel este foarte bun pentru a decora o prajitura (cum am facut eu).Asteptati doar cateva minute dupa ce l-ati luat de pe foc si dupa il puteti folosi.

2

In poza e doar o treime din caramelul rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.06.2015, 20:39

preferatul meu

Rocsi 1

29.06.2015, 22:04

Un sos foarte bun si merge la multe deserturi!

VanessaAli 1

29.06.2015, 23:18

Multumesc tuturor! E si preferatul meu de acum. Si ai dreptate Rocsi, merge la chiar multe deserturi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caramel