Sos caramel

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 7163 vizualizari

 

Mi-a ramas frisca dupa sarbatori pe care n-am folosit-o,si m-am gandit sa fac ceva din ea in loc sa ramana uitata prin frigider. Si,gandindu-ma ce sa fac,mi-a venit si ideea. Sos caramel....Se pastraza bine si-l pot folosi la diverse ocazii. Sau,doar cand am pofta de ceva dulce si cremos.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 2 cani zahar(de preferat brun)
  • 1 cana frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte repede deoarece se intareste zaharul la adaugarea friscai.(nu am incercat sa incalzesc putin frisca)

Se lasa la racit amestecand din cand in cand pt o compozitie neteda. Cand inca mai este cald se pune intr-un borcan care se pastraza la frigider. Inainte de folosire se incalzeste sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

13.01.2014, 19:49

JulyCris 1

13.01.2014, 23:00

2014,multumesc! voi incerca si asa

Ina 1

18.01.2014, 13:45

delicios, sosul! Bun venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel