Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 2784 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Ce facem din cozonacul rămas la Paște?
      Andra Mihail ne arată cum să facem Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată. 
      Un mod ingenios și gustos de a "recicla" cozonacul uscat.
      Nu trebuie decât să pregătim un sos de caramel sărat, absolut delicios și să tranformam feliile de cozonac într-un desert savuros.
      Pentru Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată ai nevoie de următoarele ingrediente: felii cozonac, unt, zahăr, smântână lichidă, sare și înghețată.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată
      • 2-3 felii de cozonac
      • 20 g unt pentru prăjit cozonacul
      • Înghețată
      • fulgi de migdale
      • Sos Caramel Sărat:
      • 100 g zahăr tos
      • 50 g unt gras
      • 100 ml smântână lichidă la temperatura camerei
      • 7 g sare sau după gust
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 15 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

      Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

      Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.

        Pregătirea Sosului de Caramel Sărat:

      Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până când devine auriu. Adăugați untul și amestecați bine până se topește și se combină cu zahărul caramelizat. Încetul cu încetul, adăugați smântâna lichidă, amestecând continuu. Continuați gătitul până când sosul se îngroașă și devine lucios. Adăugați sarea și mai gătiți câteva secunde, apoi luați cratița de pe foc și lăsați sosul să se răcească puțin.

      Pregătirea Cozonacului:
      Tăiați cozonacul în felii mai groase. Încălziți untul într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți feliile de cozonac în untul încălzit până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Scoateți feliile de cozonac din tigaie și așezați-le pe farfurii individuale. Asamblare: Turnați generos sosul de caramel sărat peste feliile de cozonac prăjit. Garnisiți cu fulgi crocanți de migdale.

      Serviți cozonacul cu sos de caramel sărat alături de înghețată pentru un desert decadent și delicios!

      O alta modalitate de a transforma cozonacul ramas, este si Budinca de cozonac sau Budinca de cozonac cu lapte condensat si scortisoara. 

      Iti recomandam si reteta de Budinca de cozonac cu dulceata de portocale, foarte aromata si buna.

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă

      ieri la 07:55

      Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

      de RODIMUR 8

      pe 03.08 la 21:55

      Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca

      pe 03.08 la 10:48

      TOP
      utilizatori

      RODIMUR

      2204 puncte

      Caty

      1206 puncte

      Rocsi

      216 puncte

      Tabita _

      200 puncte

      cristina1985

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Cozonaci