O prajitura de sarbatoare!!!
Aspectuoasa, racoritoare si delicioasa!
Pentru blatul biscuit :
Crema 1 :
Crema 2 :
Glazura :
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute.
In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.Trebuie sa fie usor rumenit.
Laptele, zaharul si praful de budinca se fierb pana se ingroasa si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu faca pojghita deasupra.
Dupa coacere,blatul se pune pe un platou cu cadrul de prajitura in jurul lui. Acesta se manipuleaza cu mare grija ca se poate rupe foarte usor.
Se prepara prima crema.Intr-un vas se pune frisca lichida si ciocolata. Se topesc si compozitia obtinuta se intinde peste blat.Se da la rece pana se intareste.
Mascarponele cu zaharul si laptele se mixeaza bine. Se adauga in crema cate putin din budinca rece pana se incorporeaza toata.Se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se adauga caisele taiate cubulete. Crema se pune peste cea de ciocolata si se da la rece din nou.
Se prepara glazura din sucul de fructe cu zahar si gelatina.Se pune peste cea de a 2-a crema si se da la frigider. (Eu am tinut prajitura peste noapte in frigider). Din pacate eu nu am pus suficienta gelatina si nu mi s-a intarit glazura, mi-a curs pe margine :( ...dar gustul este....minunat ...deci trebuie incercat!
1
Multa rabdare la intinsul blatului in tava!!!
2
Fructele se pun scurse in crema de mascarpone,altfel se poate taia crema si nu mai are aspect frumos prajitura.
3
Tava mea e de 29/42 cm