Sos aromat

de mihaelar63 in Conserve, 27 Noi 2011 | 4766 vizualizari

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata .
Am intentionat sa prepar o a doua portie de ketchup dar ,, altfel '' decat prima .
Am obtinut un minunat sos aromat care il folosesc la preparate la cuptor . pana acum ,, a mers ''si la pui , si la porc ,si la peste !!!

 

INGREDIENTE

2 kg ardei Kapia 2 l  bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat

  • 1 lingurita macinata de-chimen
  • curry
  • maghiran
  • ienibahar
  • scortisoara
  • oregano
  • piper
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri sare neiodata
  • 100 ml otet
  • cate 2 crengute  de
  • -salvie
  •  -busuioc
  •  -cimbru
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos aromat:

Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.

 Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala  incapatoare cu peretii neaderenti .

La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil  curate .

Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .

 Am obtinut  12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde