Somon la cuptor en papillote

de Anett in Somon, 2 Dec 2017 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr file somon dezghetat
  • 1 lamaie
  • sare de mare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspat
  • 400 gr cartofi
  • hartie de copt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor en papillote:

Incingem cuptorul la 180 de grade C.

Spalam cartofii si punem la fiert in apa sarata.

Pregatim sosul, maruntim patrunjelul, zdrobim usturoiul adaugam sare, piper si ulei de masline si amestecam bine.

Luam o bucata de hartie de copt, dimensiunea trebuie sa fie de 2X a felii de somon.

Ungem hartia cu ulei, taiem lamaiul rondele si le asezam pe hartie de copt. Ungem bucatile de somon pe ambele parti si le asezam pe patul de lamaie.

Pliam hartia peste somonul si rasucim marginile formand o punguta. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp strecuram cartofii, le asezam pe o tava unsa cu ulei. Cu o furculita, ii presam pana la jumatate, presaramm cu sare si piper, turnam putin ulei de masline peste ele si introducem tava in cuptor. 

Servim somonul cu cartofii rumeniti.

TIPS-URI

1

in loc de ulei de masline, putem folosi unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu ierburi aromate si amestec de cereale