Snitel cu susan si piure de cartofi

de kamy in Porc, 9 Dec 2010 | 6375 vizualizari

 

susanul imi place ff mult ,asa ca nu pierd nici o ocazie sa nu-l folosesc

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 2-3 lg.seminte susan
  • 3 oua
  • faina
  • sare,piper
  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel cu susan si piure de cartofi:

Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare.

Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat.

Ouale le-am batut bine(intr-o farfurie adanca)cu putina sare,am adaugat 3 lg.seminte susan,faina cat sa devina ca o pasta mai grosuta si la sfarsit am pus 1-2 lg.apa minerala,pana ajunge la consistenta unei compozitii ca de clatite,putin mai groasa.

Am trecut snitelele prin compozitie si le-am prajit pe ambele parti,in uleiul incins,dupa care le-am asezat pe servetele absorbante.

Cartofii dupa ce s-au fiert(cand ii incercam cu furculita se rup)ii scurgem de apa,cu un mixer ii batem bine,adaugam unt sau margarina(1-2 ling.)dupa care lapte,pic cu pic ca la maioneza(asa piureul va deveni ff pufos).punem sare dupa gust si nucsoara,daca va place.

Noi am servit cu salata verde cu ridichi si usturoi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu susan si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terina de porc infasurata in bacon