Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere

de mihaelar63 in Mezel de casa, 5 Oct 2018 | 8048 vizualizari

 

,, Reteta inspirata de toamana''
 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la simpaticul nostru  Mutulica https://www.bucataras.ro/retete/slanina-fiarta-cu-usturoi-boia-si-piper-79637.html.
Cum s-ar spune, l-am luat nas pe Mutulica -adica sa naseasca reteta sa o maritam pe un premiu !!!
In reteta am mai adaugat pe langa boabele de piper, boabe de mustar. Am accentuat iuteala cu un ardei iute rosu. Tuica am inlocuit-o cu otet de mere si am dat aroma suplimentara cu doua mere.
 Sper sa va pleaca reteta inspirata de toamana si de Costel.
Am pregatit aceasta reteta pentru picnicul de duminica de la gradina.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg slanina porc cruda-rasa Mangalita
  • 3 linguri otet mere
  • 2 mere
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 1 lingura cu varf boia ardei dulce
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere:

  1. Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate.
  2. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.
  3. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala.
  4. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina.
  5. Sarati si adaugati in apa de fiert, otetul de mere.
  6. Otetul de mere are rolul sa faca grasimea mai digerabila .Adica ,,taie"' gustul de grasime.
  7. Merele se spala si se taie in patru. Daca merele sunt proaspete, nu trebuie sa se curete de casulia cu seminte si nici de coaja. Oricum  ele nu vor fi consumate.
  8. Spalati ardeiul iute.
  9. Adaugati in oala foile de dafin, ardeiul iute, merele taiate, boabele de piper si cele de mustar.
  10. Fierbeti timp de 15-20 minute.
  11. Incercati cu furculita daca slaninuta este fiarta.
  12. Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv ea devine gelatinoasa.
  13. Opriti focul si lasati slanina sa se raceasca in apa in care a fiert.
  14. Curatati, spalati si pisati usturoiul.
  15. Usturoiul pisat se amesteca cu o lingura cu apa in care a fiert slanina si putina sare.
  16. Se scoate slanina si se scurge de apa si se unge cu usturoi.
  17. Presarati pe deasupra slaninutei fierte boia dulce de ardei.
  18. Serviti impreuna cu slanina fiarta ceapa rosie, ardei iute, mustar, muraturi dupa gust. Cine doreste, poate sa o consume si cu dulceata de ardei iute.

                    Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre rasa de porci Mangalita :http://rasamangalita.ro/

2

Alegeti grasime de pe burta cu un strat de carne la mijloc.

3

Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.

4

Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv, ea devine gelatinoasa.

5

Folositi o boia de ardei de calitate. Aceasta trebuie sa aiba o culoare rosie frumoasa si un gust placut de ardei rosu copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina cruda sarata