Sirop de Trandafir

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 5042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr petale de trandafir
  • 10 gr sare de lamaie
  • 1 litru de apa plata
  • 700 gr zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de Trandafir:

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece.

Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert.

Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute.

Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu).

Se strecoara lichidul (ori se scot toate petalele) si se pune din nou la fiert, adaugandu-se si zaharul.

Siropul se fierbe pana ce ajunge la consistenta dorita.

Se toarna apoi in sticle si se pastreaza intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Se poate folosi pentru prepararea bauturilor racoritoare (cu apa minerala carbogazoasa) sau pentru prepararea diverselor deserturi (ca topping).

2

Pregatiti siropul cat mai curand posibil dupa culegerea petalelor. (Altfel se ofilesc/usuca )

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

26.05.2016, 21:37

Arata tare bine!

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2016, 23:03

Multumesc!

Rahela Velicu 1

28.05.2016, 09:29

se pot folosi petale de la orice trandafiri din curte? rosii, roz? sau este un anumit tip de trandafiri?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori