Sirop de menta

de Gicuta in Sirop / Compot, 6 Mai 2015 | 41432 vizualizari

 

Acest sirop se poate pastra toata iarna.Se poate folosi la diverse prajituri, inghetate sau ca indulcitor la prepararea bauturilor racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g frunza de menta
  • 1kg de zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 1 1/2 l apa
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera, am adaugat mierea si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 3 ore .Am facut testul cu picatura, ca la dulceturi. Cand a fost aproape gata am adaugat colorant si am mai lasat cateva minute sa fiarba.Am strecurat siropul printr-o sita in care am pus un tifon si  l-am pus fierbinte in sticlele sterilizate . Le-am inchis ermetic si le-am lasat pana a doua zi acoperite cu un prosop gros , sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de struguri