Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia.
Faina (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se amesteca si se framanta pana ce rezulta o coca nelipicioasa. Daca mai este necesar se mai adauga faina. Se lasa la dospit pt cca 45 min la loc caldut, ori pana in momentul in care aluatul isi dubleaza volumul.
Pe planseta de lucru infainata, se mai framanta inca o data aluatul pentru a iesi aerul din el, apoi se imparte in 10 parti egale, care se intind, in palma. Se mai tin cca 15 min la dospit pe planseta, apoi se prajesc in uleiul bine incins intorcandu-se pe ambele parti. Se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante pentru a absorbi excesul de grasime.
Le-am servit cu smantana si cascaval ori telemea rase, dar si cu nutella.