Scovergi cu smantana si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 26760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojfie
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei + pt. prajit
  • 300 ml apa
  • faina cat cuprinde
  • smantana si cascaval/telemea
  • nutella/finetti ori dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu smantana si cascaval:

Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia.

Faina  (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se amesteca si se framanta pana ce rezulta o coca nelipicioasa. Daca mai este necesar se mai adauga faina. Se lasa la dospit pt cca 45 min la loc caldut, ori pana in momentul in care aluatul isi dubleaza volumul.

Pe planseta de lucru infainata, se mai framanta inca o data aluatul pentru a iesi aerul din el, apoi se imparte in 10 parti egale, care se intind, in palma. Se mai tin cca 15 min la dospit pe planseta, apoi se prajesc in uleiul bine incins intorcandu-se pe ambele parti. Se scurg si se aseaza pe prosoape de bucatarie absorbante pentru a absorbi excesul de grasime.

Le-am servit cu smantana si cascaval ori telemea rase, dar si cu nutella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciuperci umplute cu sunca si cascaval