Sarmalute

de Aletta in Mancaruri cu carne, 16 Noi 2015 | 3203 vizualizari

 

Mai e ceva de adaugat? Cui nu ii plac traditionalele sarmalute?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata vita+porc
  • o varza acra medie
  • un pumn de orez
  • Fucks pentru sarmale
  • vegeta
  • o ceapa
  • boia dulce
  • un pahar de pasta de tomate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se pregatesc frunzele de varza.

Carnea tocata se amesteca cu orezul,ceapa,boiaua dulce,vegeta,Fucksul ptr sarmale(eu am folosit jumatate de plic).

Se omogenizeaza bine si se pregatesc sarmalele.

Intr-o oala de 5 l ,se aseaza sarmalele,pe frunze de varza si se acopera cu apa(cat cuprinde sau cat sa fie peste ele)

Se fierb la foc mic si cand sunt gata se toarna pasta de tomate si se mai lasa sa dea intr-un clocot.

Se servesc alaturi de smantana si mamaliguta (optional)

TIPS-URI

1

Se fierb la foc mic, timp de 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu varza dulce si bulion