Sarmalute

de Aletta in Mancaruri cu carne, 16 Noi 2015 | 3322 vizualizari

 

Mai e ceva de adaugat? Cui nu ii plac traditionalele sarmalute?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata vita+porc
  • o varza acra medie
  • un pumn de orez
  • Fucks pentru sarmale
  • vegeta
  • o ceapa
  • boia dulce
  • un pahar de pasta de tomate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se pregatesc frunzele de varza.

Carnea tocata se amesteca cu orezul,ceapa,boiaua dulce,vegeta,Fucksul ptr sarmale(eu am folosit jumatate de plic).

Se omogenizeaza bine si se pregatesc sarmalele.

Intr-o oala de 5 l ,se aseaza sarmalele,pe frunze de varza si se acopera cu apa(cat cuprinde sau cat sa fie peste ele)

Se fierb la foc mic si cand sunt gata se toarna pasta de tomate si se mai lasa sa dea intr-un clocot.

Se servesc alaturi de smantana si mamaliguta (optional)

TIPS-URI

1

Se fierb la foc mic, timp de 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute banatene in foi de vita