Chifteluta lunga la cuptor

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2016 | 2985 vizualizari

 

Este reţeta clasică de chifteluţe cu două îmbunătăţiri, conţine verdeaţă multă şi modul de preparare este mai sănătoasă aşa, adică carnea este mai mult coaptă decât prăjită şi se face la cuptor.
Şi denumirea haioasă sper să vă îndemne să preparaţi mai des în acest fel chiftele, mai renunţăm la prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături usturoi verde
  • 1 ceapă mare albă
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • după gust eventual leuştean verde
  • 3 ouă
  • 2 cartofi mari
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluta lunga la cuptor:

Spălăm bine verdeţurile, le scurgem de apă şi le tocăm foarte mărunt. Tocăm mărunt ceapa şi usturoiul.

Amestecăm toate ingredientele până când se omogenizează bine compoziţia. Din cantităţile de mai sus o să faceţi 2 porţii de chiftele lungi.

Punem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Formăm un dreptunghi nu foarte înalt.Stropim chifteluţa lungă cu ulei de măsline şi-l dăm la cuptor pentru 45-50 de minute.

După primele 20 de minute reduceţi intensitatea focului, altminteri se va rumeni la exterior şi crud rămâne în interior.

Garnitura noastră preferată alături de chifteluţe este pireul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluta lunga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie